Loading...

Maris Belgisch Park

signing
Print op beschrijfbare wand // Nabor fotografie
Nabor fotografie

Grafische toepassingen Maris Belgisch Park

Sinds 2013 wordt Maris Belgisch Park, een karakteristiek schoolgebouw uit 1926 in Den Haag, weer gebruikt als school voor een havo/vwo-opleiding en technasium. Omdat het pand niet meer aan de moderne onderwijsvereisten voldeed, werd Thomas Architecten gevraagd om een verbouwing door te voeren met behoud van historie en met oog op de toekomst.

Voor de ontbrekende en noodzakelijke bewegwijzering namen zij Studio JAN in de arm. Inspiratiebron hiervoor werden de belijning en het ritme van de strakke, zwarte tegeltjes doorheen het hele gebouw. De typografie van de getallen en teksten doet sterk denken aan de jaren 20 en past daardoor mooi bij het monumentale schoolpand. Door deze twee invalshoeken met elkaar te combineren, ontstaan speelse details zoals subtiel verspringende strepen om een andere verdieping aan te duiden.

Studio JAN kreeg eveneens de vraag om een beschrijfbare wand voor het technasium te ontwerpen. De architecturale pentagramlampen in de ruimte stonden model voor het technische patroon op de wand. Het motief werd als een soort achtergrond uitgevoerd zodat er vlot overheen geschreven kan worden en teksten leesbaar blijven. 

Nabor fotografie
Bewegwijzering op gietvloer // Nabor fotografie
Nabor fotografie
Nabor fotografie