Loading...

ROC SPORT EN BEWEGEN, TILBURG

Folie op glas // wandbekleding
Nabor Fotografie

GLASFOLIE EN WANDBEKLEDING VOOR ROC TILBURG

Na bezichtiging van het sportcomplex en bestudering van de betreffende afdeling van het ROC, heeft Studio JAN een conceptbeeld bedacht op basis van een aantal karakteristieke kernthema’s:

* OVALE CIRKELS: Opvallend aan Sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg is het gebruik van diverse ovalen in verschillende afmetingen in de buitenwand van het gebouw. Dit doet denken aan de zolen van sportschoenen die per sport anders zijn. Dit motief vormde dan ook een uitstekende basis voor de toepassing van zolen van individuele sportschoenen in het ontwerp, dat op zich weer een verwijzing is naar de afdeling Sport en Bewegen van het ROC.

* PROFIEL: Iedere soort sportschoen vertoont een specifiek profiel in de zool. Door een aantal van deze profielen te verwerken in het motief, ontstaat er een rechtstreekse verwijzing naar de afstudeerprofielen van de leerlingen binnen de afdeling Sport en Bewegen, nl. fitness, verenigingssport of outdoorsport.  

* TRAJECT: De lijnen van een atletiekbaan markeren de route die je moet volgen om de finish te halen. 
Bij het ROC Tilburg Sport en Bewegen volg je een Beroeps Opleidende Leerweg (BOL), dus een beroepstraject waarmee je uiteindelijk je diploma haalt. Inspanning leidt tot succes 

* KLEUREN: Aangezien het sportcomplex bewust sober gehouden is, met veel grijstinten, heeft Studio JAN voor het ontwerp voor de afdeling voor mooie blauw tinten als contrast gebruikt. Zo is straks helder dat de "blauwe zone" het gebied is van het ROC.

Deze symbolische kernthema’s werden verwerkt tot een totaalconcept waarbij eveneens rekening is gehouden met de reeds bestaande indeling en inrichting van het sportcomplex zodat alles naadloos op elkaar afgestemd is. 

Toch is het ontwerp dusdanig bedacht dat het opvalt in het gebouw en perfect de visie en missie van de afdeling Sport en Bewegen van het ROC Tilburg samenvat. 

Nabor Fotografie
Nabor Fotografie
Nabor Fotografie
Nabor Fotografie
Nabor Fotografie