Loading...

Vernieuwde trouwkamer en ingang voor het Stadskantoor van de gemeente ‘s-Hertogenbosch

01 // 0001

De wandvisual van de trouwkamer kreeg een afbeelding van het Bossche Broek waarop een koppel op een bankje te zien is. Toch is het beeld dusdanig bewerkt dat het afwijkt van de werkelijkheid. Zowel inhoud als stijl passen naadloos bij de functie van de trouwkamer.

Het ambitieuze project van de gemeente, parkeergarage Sint Jan, werd het thema voor een nieuwe wandvisual bij de ingang van het Stadskantoor. Het samenspel van de garage in aanbouw en de abstract vormgegeven stadsmuren geeft het gevoel van een driedimensionale doorkijk. Opvallend op deze wandvisual is het lijnenspel dat mooi aansluit bij het lijnenspel op de vloer.

Deze opdracht vloeide voort uit een eerdere samenwerking waarbij Studio Jan, onder supervisie van architectenbureau De Twee Snoeken, niet alleen de wand- en vloervisuals maar ook de akoestische panelen voor het Stadskantoor vormgaf. Bedoeling was om herkenbare bouwwerken en landschapselementen te gebruiken, naast typische symbolen voor de stad. Op die manier zou het Stadskantoor een geheel eigen (lokale) identiteit krijgen en een begrip vormen voor alle Bossche burgers.

Voor de wandvisuals en akoestische panelen werden vervreemdende beelden in zwart-wit van herkenbare gebouwen en landschappen gebruikt. Deze doen denken aan de beroemdste inwoner van ‘s-Hertogenbosch: Jeroen Bosch, de eigenzinnige middeleeuwse kunstenaar. Voor de vloervisuals werd gekozen voor gietvloeren waarin symboliek verwerkt is. Het gaat om iconische dieren die een duidelijke link met ‘s-Hertogenbosch vormen.

In de laatste editie van het toonaangevende vakblad Pi voor project en interieur staat een volledig verslag met verhelderende foto’s van het renovatieproject dat door De Twee Snoeken in samenwerking met Studio Jan werd gerealiseerd. Klik hier om dit artikel te lezen.