Loading...

Gemeente Langedijk

akoestische panelen // folie op glas // wandbekleding // Printtapijt
Fotografie Mrs Bright
Het patroon van het karpet in blauwtinten komt weer terug in de glasvisual.

Gemeente Langedijk

Voor het compleet vernieuwde pand De Binding van de gemeente Langedijk, dat in september geopend werd, mocht Studio JAN de wand- en glasvisuals, akoestische panelen en de karpetten voor zijn rekening nemen. 

Als uitgangspunt voor de identiteit van de gemeente Langedijk is het Oosterdelgebied, een uniek natuurgebied met 200 eilanden, vanuit vogelvlucht genomen. De verschillende structuren en patronen van dit landschap sluiten mooi aan bij die van de toegepaste materialen in het gebouw. Deze structuren en eilanden keren trouwens ook in abstracte vorm terug in het ontwerp van de karpetten. 

In De Binding liggen nu 18 karpetten wat eveneens een verwijzing is naar alle eilanden. Het ontwerp is uitgevoerd in afwisselende kleurencombinaties (o.a. geel, beige, donkerblauw, groentinten en grijs gecombineerd met allerlei kleuren), diverse groottes en vormen. 

Dezelfde patronen van de karpetten zijn ook weer subtiel terug te zien in de ontwerpen voor de akoestische panelen en op de glasfolie in de bestuursruimte en het gebied met vergaderruimtes.

Studio JAN ontwierp drie ‘speciale’ akoestische panelen. Eigenlijk zijn dit drie fictieve, nieuwe landschappen geworden waarin wel delen van de identiteit van Langedijk te herkennen zijn.Voorbijgangers zullen vast het water, de kolen, de tulpen, de eilanden… in de panelen ontdekken.

Voor de trouwzaal bedacht Studio JAN een grafisch patroon van het oneindigheidsteken: het ultieme symbool van oneindige liefde en verbintenis. Op deze locatie bijzonder toepasselijk! Het patroon werd uitgesneden uit goudfolie. Hetzelfde teken werd op een andere manier weer toegepast in de skyline van Langedijk voor de B&W-kamer.

Bovendien mocht Studio JAN als extra opdracht op de ingang van de B&W-kamer een folie uitwerken met de portretten van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

Symboliek in de trouwzaal met het oneindigheidsteken in goudfolie.

Het mooie lijnenspel van de kolen, symbool voor Langedijk, in een abstracte vorm gegoten.

 

 

 

 

 

Een verrassende combinatie van landschapsfoto en uitvergroot landschapselement van Langedijk.

De aandacht in de B&W-kamer wordt getrokken door de grafisch vormgegeven skyline van Langedijk

Privacy gegarandeerd door de semi-transparante glasvisual met natuurlijke en grafische vormen.

 

 

 

Folie t.b.v. veiligheid