Loading...

De natuurlijke omgeving van Peel en Maas

akoestische panelen // wandbekleding // Folie op glas
Akoestisch paneel boomtoppen
Werkplekken // Fotografie Yvonne Lukkenaar

Uit een reeks foto’s van lokale fotografen zijn doelbewust beelden gekozen die een waarde hebben en van betekenis zijn voor de gemeente Peel en Maas. Vanwege het verschil in belichting en kleursamenstelling werden de foto’s bewerkt. Het toegepaste kleurgebruik en dezelfde grafische bewerking trekken de wanden qua uitstraling naar elkaar toe. De subtiele groentinten komen terug in meubilair en kleden.

Het ontwerp voor de kleden is een vertaling van de akkers, structuren en groene landschappen van de gemeente Peel en Maas, gezien vanuit een vogelvluchtperspectief. Er zit een samenhang tussen de vloerkleden en wandvisuals door het gebruik van een breed spectrum van groentinten en het subtiele gebruik van dezelfde motieven en structuren.

Wandbekleding voor spreekkamer

Kasteel Kessel, een markant monument binnen de gemeente, hoort zeker thuis in het rijtje van typische landschappen en gebouwen van de gemeente Peel en Maas. De afbeelding weerspiegelt de verscheidenheid van de omgeving. Design en kleurgebruik zijn identiek aan de andere beelden.  //  Foto: Stefan Koopmans

Spreekkamer Kasteel Kessel // Fotografie Yvonne Lukkenaar

Wandbekleding Trouwzaal + Restaurant

In de visuals voor de trouwzaal en het restaurant wordt de gemeente Peel en Maas verenigd in één beeld met een beperkt aantal kleuren. Het grafisch ontwerp abstraheert het landschap van de Peel en de stroming van de Maas. Hierdoor ontstaat een beeld dat symbool staat voor de gemeente Peel en Maas. De afwisseling tussen effen kleuren en structuren in de verticale panelen creëert een ‘spannend’ effect. Door de wandvisual te spiegelen, ontstaat er eenheid tussen beiden ruimten. Verder sluit de structuur naadloos aan bij de patronen op de stoffen achterwand van de trouwzaal.  //  Foto: Stefan Koopmans

Trouwzaal Gemeente Peel en Maas // Fotografie Yvonne Lukkenaar

Detail

Detail van Visual trouwzaal en Restaurant

Fotografie Yvonne Lukkenaar

GLASPUI SPINNENWEB EERSTE VERDIEPING

De folie in witte tinten op de glaspuien van vergaderruimten en spreekkamers is bedoeld om te voorkomen dat mensen tegen de glazen wanden botsen. Er is gekozen voor het beeld van een spinnenweb met dauwdruppels omdat dit voor verbintenissen, dynamiek, creativiteit en ritme staat. De druppels zijn grafisch bewerkt tot een abstracter beeld.

Fotografie Yvonne Lukkenaar