Loading...

Mooi karpet en glasfolie voor hoofdkantoor Cosun uit Breda

Printtapijt // Folie op glas // privacy folie
Fotografie Mrs. Bright
Fotografie Mrs. Bright

Cosun -Breda

Het agro-industrieel concern Cosun uit Breda liet begin dit jaar door een groot reclamebureau een volledig nieuwe huisstijl ontwikkelen. Het bedrijf wilde die vormgeving ook doorvoeren in zijn hoofdkantoor en vroeg vervolgens aan Studio JAN om alle glasvisuals volgens deze huisstijl te ontwerpen. De identiteit en herkenbaarheid van het bedrijf moesten in het hele gebouw voelbaar worden. 

Op basis van het huisstijlboek van het reclamebureau is Studio JAN aan de slag gegaan met het design voor de glasfolie. Een opvallend, terugkerend patroon in dit boek was de bladvorm. Een uitstekend vertrekpunt voor een reeks bijzondere glasvisuals. 

Studio JAN gebruikte dit patroon voor twee invalshoeken: De eerste is de opbouw van het bladmotief in het pand. Bij binnenkomst begint het patroon rustig maar naarmate je verder het gebouw in loopt, wordt het patroon steeds voller en intenser. De tweede invalshoek is het kleurgebruik. Aanvankelijk zijn het overwegend bladeren, al dan niet met textuur, in een witte uitvoering met uitzonderlijk een blad in één van de huisstijlkleuren. Maar hoe verder in het gebouw, hoe meer bladeren in kleur te zien zijn, terwijl het geheel toch smaakvol en subtiel blijft. Door de afwisseling in kleur, hoeveelheid, gradaties, transparanties van de bladeren ontstaat er een levendig beeld vol beweging. Een mooie verwijzing naar de groei en bloei waar Cosun als bedrijf voor staat.

Fotografie Mrs. Bright

Verder kregen de vijf spreekkamers in het gebouw ieder een eigen kleur uit het kleurenpalet van de huisstijl. Op de glasvisual van elke ruimte werd dezelfde bladvorm toegepast maar dan wel in een grotere afmeting. Om de privacy in deze ruimtes te garanderen, werd de achtergrond van de bladeren uitgevoerd in een bepaald witpercentage. 

Tot slot verdient de glasvisual naar het dakterras op de tweede verdieping een aparte vermelding als spectaculaire blikvanger. De grote, witte bladeren vallen zelfs vanaf de weg op en vormen een soort herkenningspunt voor iedereen die zich in de buurt van het hoofdkantoor van Cosun bevindt.

Details van kleed
Fotografie Mrs. Bright