Loading...

Oriental Merchant

Printtapijt // wandbekleding

Oriental Merchant - Oss

Oriental Merchant in Oss deed een beroep op Studio JAN voor een aantal opvallende visuals die verwijzen naar de locaties en landen waarmee het bedrijf zakendoet.

 

Ontvangsthal

Bij binnenkomst trekt het kleed in de ontvangsthal meteen alle aandacht van de bezoeker. Het motief van de vijver met vissen vormt eigenlijk een voortzetting van de echte vijver erachter. Dit zorgt voor een rustig beeld in de ruimte en voor een warme, uitnodigende sfeer waarin elke bezoeker zich welkom voelt. Opvallend is dat het water in een bepaalde richting stroomt. Dit beeld is doelbewust gecreëerd omdat het in de Aziatische cultuur symbool staat voor voorspoed die de goede kant op komt.

De wandvisual boven de vijver aan de achterwand is een grafische bewerking van een boom met waterval. Omdat het water in de echte vijver daaronder lijkt te stromen, zit er veel dynamiek in dit beeld.

De serene rust van het kleed vertegenwoordigt yin en de beweging van de wandvisual staat voor yang. Deze balans tussen beide vormt het belangrijkste principe van het universum in het Verre Oosten en is om die reden ook heel toepasselijk voor Oriental Merchant, een groothandel in Aziatische levensmiddelen.

 

Kantine

Uit de verkennende gesprekken kwam naar voren dat het bedrijf graag twee dartborden op de wand van de kantine wil ophangen. Dit bracht Studio JAN op een idee. Het lijnenpatroon van een dartbord doet denken aan abstracte stralen. Zo ontstond de wandvisual voor de kantine met een grafisch bewerkt beeld van de zon, een krachtig Oosters symbool. Een subtiel detail: wie de ‘zonnestralen’ wat beter bekijkt, ziet icoontjes van dartpijlen in diverse afmetingen en transparantie. Er ontstaat als het ware beeld in beeld. Dit geeft meerdere lagen aan deze wandvisual waardoor die nog aantrekkelijker wordt.