Loading...

Enexis Zwolle

wandbekleding // privacy folie // grafische vloertoepassingen // Folie op glas
Werk – lunch café // Fotografie Ben Vulkers
Werk – lunch café // Fotografie Ben Vulkers
De kleine huiskamer // Fotografie Ben Vulkers

‘Enexis leidt energie op allerlei manieren in goede banen.’

Deze filosofie vormde het vertrekpunt van het patroon op de vloer. De abstracte banen in de basisvierkanten zijn via diverse geometrische patronen gekoppeld aan elkaar en symboliseren de kernactiviteit van Enexis: verbinden.

Het ontwerp werd doelbewust strak en eenvoudig gehouden waardoor de industriële uitstraling nog beter tot zijn recht komt. Verder sluiten de oranje accenten in het patroon mooi aan bij de meubelstukken in dezelfde kleur.

Open overleg // Fotografie Ben Vulkers

wandbekleding

Hetzelfde grafisch lijnenspel van de vloer loopt naadloos door op een aantal muren.

 

folie op glaspuien en privacy folie

Afhankelijk van de gewenste functionaliteit – privacy of doorloopbeveiliging – werden twee varianten voor de glazen wanden ontwikkeld. Basis voor beide ontwerpen vormen de vierkanten die ook in de vloer terugkomen. Hierdoor ontstaat eenheid in de ruimtes. Het uitgepuurde logo van Enexis werd in de vierkanten verwerkt. Het resultaat oogt sober en is doelbewust geen blikvanger. Bij de privacy wanden werd gekozen voor een patroonvariant met weggesneden lijnen voor minder doorkijk. Bij de glazen wanden met doorloopbeveiliging is het net omgekeerd: in deze variant blijven slechts de lijnen van het basispatroon over. Allebei anders maar toch afgestemd op elkaar.

wanden uitvinders

Voor enkele wanden in het gebouw werden beelden met toepasselijke thema’s door Enexis zelf aangeleverd. Deze waren prachtig maar te uiteenlopend qua kleur en stijl. Om ervoor te zorgen dat de beelden beter bij het interieur zouden passen, bracht Studio JAN ze terug tot drie basiskleuren: twee tinten grijs en oranje.

Ook in dit ontwerp keert het patroon van vierkanten weer terug. Dit verwijst naar de vloeren en glazen wanden en zorgt voor een meer uniforme stijl. Het geheel krijgt een dynamisch en speels tintje door willekeurig iets donkerdere vierkantjes toe te passen. Hierdoor ontstaat een boeiend contrast dat zowel rust als spanning uitstraalt.