Loading...

Gemeente Meierijstad

wandbekleding // Folie op glas

De Meijerijstad, vanaf 1 januari 2017 een samenvoeging van de gemeentes Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, wil graag het bestuurlijk gebouw van de nieuwe fusiegemeente op een passende manier vormgeven. Studio Jan werd gevraagd om dit concept verder uit te werken. Symbolisch voor de huidige gemeente is het kleine monument van molenstenen van de Koeveringse molen. Dit landmark staat op een soort ‘drielandenpunt’ en verbindt op die manier de drie voormalige gemeentes. De molenstenen sluiten mooi aan bij de kernwaarden van de Meijerijstad: verbinden en samenwerken.

Detail patroon "molensteen"

Bijgevolg heeft Studio Jan gekozen om het lijnenpatroon van de molensteen als uitgangspunt te nemen voor het ontwerp van het grafisch patroon. Dit lijnenspel werd verder uitgewerkt tot een soort van bloemenpatroon wat staat voor het bloeien en groeien van de gemeente. Meteen een metafoor voor de toekomst van de fusiegemeente. De manier waarop de lijnen clusters vormen, verwijst dan weer sterk naar het verbindende aspect. Verder lijken de lijnen in een abstract samenspel rond elkaar te draaien en dit geeft de samenwerking tussen de drie gemeentes weer.

Hierdoor krijgt het strak gestileerd motief een diepere betekenis die perfect aansluit bij de wensen van de Meijerijstad. De toepassing ervan in de openbare ruimtes van de nieuwe fusiegemeente zal bovendien het saamhorigheidsgevoel van de drie vroegere gemeentes stimuleren en versterken.

 

Visual wand Trouwzaal
Patroon geprint op Clearvieuw folie met "subtiel" verloop
Visual "Industriekamer" Meierijstad
Visual "landelijke" kamer Meierijstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit project kwam tot stand in opdracht van De Twee Snoeken.