Loading...

Gemeente Voorst - kleed Raadszaal - Trouwzaal

Printtapijt // wandbekleding
Fotografie Joep Jacobs

Architectenbureau De Twee Snoeken heeft een duurzaam project voor het gemeentehuis van de gemeente Voorst afgerond dat in de vakpers veel aandacht krijgt. Studio JAN werd door hen gevraagd om het ontwerp voor het kleed in de Raadszaal en de visuals te leveren en wil haar bijdrage aan het project graag even toelichten.

 

Kleed Raadszaal

De insteek voor dit ontwerp zijn de weliswaar bewerkte maar duidelijk herkenbare gebouwen van iedere gemeentekern. Vanwege de verbondenheid en betrokkenheid die de gemeente wil uitstralen, koos Studio JAN voor zachte, ronde vormen in alle onderdelen van het kleed. Niet alleen het kleed zelf maar ook de abstracte vormen en de elementen van de stippellijnen zijn rond. Dit zorgt voor eenheid in de ruimte, zeker in combinatie met de specifieke opstelling van de meubels. Verder zijn in de stippen op het kleed patronen en structuren verwerkt en vallen de stippellijnen op. Die verwijzen naar de wandelpaden die vlak langs het gemeentehuis lopen en voor verbinding tussen de kernen zorgen.

De blauwe kleuren in het kleed met hier en daar een bruine tint in de stippen zijn duidelijk afgeleid van de blauwe en cognackleurige banken in de zaal.
Hierdoor sluit het kleed naadloos aan bij de inrichting van de ruimte.

 

 

Fotografie Joep Jacobs