Loading...

Kleed met de bedrijfsidentiteit van Rialto Vastgoedontwikkeling

Printtapijt

Rialto Vastgoedontwikkeling vroeg Studio JAN om een kleed te ontwerpen voor een workshopruimte in hun nieuwe kantoor te Vught. Door goed te luisteren naar hun wensen en een studie te maken van hun visie, missie en kernwaarden ontstond er een uniek concept voor het kleed waarin de identiteit van het bedrijf op een grafische manier vertaald is. 

Eerst is gekozen voor een ronde vorm van 4 m doorsnede als een verwijzing naar de vorm van een kern, centrum of middelpunt gezien Rialto zich met name richt op het realiseren van bouwprojecten in gemeentecentra.

Verder speelde het logo en de huisstijl kleuren van het bedrijf ook een rol in het ontwerp. De ‘gekoppelde’ bogen staan symbool voor de verbinding in centrumgebieden, een kernwaarde die Rialto hoog in het vaandel draagt. Door deze als een patroon in het kleed te verwerken, werd een mooi visueel effect gecreëerd.

Ook de logo’s van opdrachtgevers waarmee Rialto samenwerkt of heeft samengewerkt, wilde het bedrijf graag in het kleed terugzien. Om een kakafonie van kleuren te voorkomen, koos Studio JAN om alle logo’s in dezelfde subtiele kleuren uit te voeren waardoor er in plaats van een druk beeld juist speelse vormen ontstonden. Bovendien kunnen de logo’s als gespreksstof bij potentiële opdrachtgevers dienen om het ijs te breken.

Tot slot mochten de drie C’s van een goed functionerend winkelcentrum, namelijk Compact, Comfortabel, Compleet, niet ontbreken. Door deze kernwaarden als een rasterpatroon in het kleed te verwerken, kreeg dit nog een extra dimensie.

Alle elementen zijn uitgewerkt in fraaie kleuren die perfect aansluiten bij de rest van het interieur. Hierdoor vormen ze samen een mooi geheel in het kleed waardoor dit naadloos in de ruimte past en tegelijkertijd een echte blikvanger is.