Loading...

Glasfolie project Utrecht

Folie op glas

Voor een opdrachtgever in Utrecht ontwierp Studio JAN unieke glas visuals waarin de kernactiviteiten van de organisatie, namelijk data en omgeving, een centrale rol spelen. Door het concept van beide elementen te combineren, ontstond als het ware een basispatroon van ‘natuurlijke’ data.

De ronde vormen zijn een metafoor voor het vergrootglas waarmee de opdrachtgever op zijn kernactiviteiten inzoomt. De beweging van het inzoomen zorgt ervoor dat sommige details in de rondjes scherper zijn dan andere. Door de ronde vormen te herhalen, ontstaat er ritme/een reeks data. 

Hier en daar zijn er abstracte en uitvergrote structuren (in dit geval van landschappen en diverse planten) aan de rondjes toegevoegd zodat er een natuurlijk beeld ontstaat als knipoog naar omgevingselementen (= een abstracter en dus algemener beeld).

Om nog meer beweging en dynamiek toe te voegen aan de folie kreeg het ontwerp verschillende tinten, nuances en scherptes. Dit levert sprankelende (natuur)beelden op die bijna tot leven komen terwijl de abstracte uitvoering ervan het patroon zakelijk en boeiend houdt.