Loading...

Mooi kleed voor kantoor in 's-Hertogenbosch

Printtapijt // Folie op glas
Fotografie Monique Nardten
Fotografie Monique Nardten

Het kantoor van een drinkwaterbedrijf kreeg van Topper Projecten een eigentijdse uitstraling. Voor het kleed in de ontvangsthal deed de interieurontwerper een beroep op Studio JAN. 

Het ontwerp van het kleed is gebaseerd op de distributiekaart van het bedrijf. Uiteraard is deze niet één op één overgenomen maar verwerkt tot een intrigerend lijnenspel van grafisch bewerkte distributiekanalen. Verder is er nog een extra aspect van abstract opborrelend water toegevoegd waardoor het kernthema ‘water als bron van alle leven’ nog beter in beeld gebracht wordt. De symboliek van een waterbron past bovendien perfect bij de locatie van het kleed in de ontvangsthal, als het zogenaamd vertrekpunt van waaruit medewerkers en bezoekers het gebouw in ‘stromen’.

Het ontwerp van het kleed werd zeer enthousiast onthaald waardoor Studio JAN de vraag kreeg om ook de glasfolie voor de vergaderruimtes op de eerste verdieping van het gebouw te ontwerpen. 

Interieurontwerper Topper Projecten wilde op deze verdieping graag wandelroutes van de opdrachtgever toevoegen en gaf al deze vergaderruimtes de naam van een gebied waar het bedrijf actief is. Studio JAN nam deze visie als inspiratiebron door het ontwerp van de glasfolie per vergaderruimte bij deze naam te laten aansluiten. Door de topografie van het specifieke gebied als achtergrond te gebruiken en hieraan stippellijnen van wandelroutes toe te voegen met op de knooppunten icoontjes van mensen en bijzondere inheemse diersoorten ontstaat er een abstract en modern maar toch herkenbaar geheel. Het eindresultaat is een interessant patroon van lijnen met veel subtiel verwerkte details die ook nog privacy in de vergaderruimtes garanderen. 
Omdat de vergaderruimtes op deze verdieping naast elkaar liggen, krijg je als het ware een wandeling door alle gebieden waaraan het bedrijf drinkwater levert. 
Dit versterkt de dynamiek op deze verdieping.

Fotografie Monique Nardten
Fotografie Monique Nardten